Zwembadtechniek op weg naar 2023

Zwembadtechnicus ZTD3

Een enerverend jaar 2022 voor mij zoals ik het ervaar. Met veel genoegen kijk ik erop terug met de aankomende kerstdagen in het vooruitzicht. Onze geliefde zwembadbranche doorstond en doorstaat vele veranderingen aan aanpassingen. Ik ben blij daar deelgenoot van te mogen zijn en blijven.

Maar ik acht ook voor mij tijd daar om mee te gaan in die snelle ontwikkelingen. Daartoe nam ik al een aantal stappen. Allereerst bracht ik mijn belangen in het technische beroepsonderwijs onder bij de ENVOZ. Dit instituut werd gevestigd op 2 mei 1965 als Nederlandse Vereniging voor Zwemonderwijzers (NVZ) en is naar mijn beleving als geen ander in staat mijn doelstellingen en intenties voor de toekomst te borgen. In goed overleg met de examenraad NRZ is mijn certificering als erkend opleidingsinstituut technische zwembadopleidingen beëindigd. Mijn licenties bij andere koepelorganisaties waaronder het CRKBO, CPION, SBB, etc. eveneens. Dit alles op weg naar mijn nieuwe en toekomstige hobby als zijn de gepensioneerde professional.

Toekomstig ga ik mij bezig houden met een aantal bezigheden op basis van vrijwilligheid maar ook professionele betrokkenheid. Natuurlijk blijf ik beschikbaar als allround examinator in alle vakgebieden van de zwembadbranche zoals ik al vele jaren beoefende. Soms zal ik invallen als (gast)docent bij opleidingsinstituten op basis van noodzakelijkheid bij calamiteiten. Zowel “nat” als “vet” zoals ik beide sectoren blijf benoemen.

Daarnaast besteed ik mijn vrije tijd aan het blijven professionaliseren van de opleidingen zwembadtechniek. Dat deed ik voornamelijk door mijn gepubliceerde boeken Zwembadtechnicus. En doe ik door deze boeken blijvend te actualiseren. Daarnaast ben en blijf ik actief betrokken als professionele deskundige intervisor en supervisor voor docenten zwembadonderwijs.

Tenslotte kunnen alle zwembadexploitanten rekenen op mijn positieve feedback bij het afwegen en maken van keuzes betreffende hun beleidsvisies. Als geen ander acht ik mijzelf in staat om de objectieve benadering hiertoe mogelijk te maken. Ik beoog namelijk geen winstoogmerk als gevolg waarvan subjectiviteit zal ontstaan.

Een blog c.q. bericht is nooit in staat om alles te verhelderen. Dus neem bij voorkeur persoonlijk contact met mij op indien gewenst. Alle gegevens zijn te vinden op mijn nieuwe website: Ted Verbeek

Over Ted Verbeek

Auteur en onderwijsontwikkelaar ZwembadBranche