Examentraining

Examentraining door Ted Verbeek, uw ZwemConsult

Examentraining door ZwemConsult

Je volgt een opleiding en leert veel. Je kunt het geleerde perfect toepassen in de praktijk. Maar je dient al het geleerde wel af te ronden met een examen en een diploma. Dat brengt soms veel stress mee. Wat onnodig is, je beheerst immers de lesstof. Maar toch (…). Herkenbaar?

Ted Verbeek volgde vele opleidingen en deed daarin ook examen. Ik ben ook een ervaren docent en onderwijsdeskundige. Bij mij staat de mens, mijn cursist, centraal en niet het systeem. Met de specialisatie onderwijspsychologie. Ik denk dat onderwijsstress, ook wel examenvrees genoemd, een overbodige luxe is. Een onwelkome internalisatie. Onze sociale omgeving hecht veel waarde aan diploma’s. Maar een diploma is een middel, geen doel! Het doel is dat de cursist, jij dus, het geleerde vak beheerst en kan uitvoeren. En die vaardigheden kan doorgeven aan de leerlingen indien het onderwijs betreft.

Ik kan je helpen die examenstress te overwinnen. Dat doe ik niet met trucjes, indien je daaraan behoefte hebt, zoek dan alsjeblieft verder. Naar een hulpverlener die bij je past. Indien gewenst help ik je daarbij zoeken.

Mijn expertise is gericht op jouw belang. Jouw insteek. Jouw beleving. Jouw visie.

In de medische wereld zijn drie hoofddisciplines te onderscheiden. De bedrijfsarts, de bedrijfspsycholoog en de bedrijfsmaatschappelijk werker.

  • Een arts is medisch fysiek zeer bekwaam. Hij of zij kunnen alle lichamelijke klachten diagnosticeren en verhelpen.
  • En bedrijfspsycholoog kan alle mentale problemen diagnosticeren. En verhelpen door jouw basis te veranderen.
  • Een bedrijfsmaatschappelijk werker kan dat ook. Echter, ik zal je niet veranderen, maar je helpen te leren omgaan met je eigen unieke persoonlijke aangeleerde vaardigheden.

Hoe dat werkt? Neem contact op en dan leg ik het uit.

Contact